Bilgilerinizi bırakın, sizi arayalım.
Yabancı Sağlık
Yabancı Sağlık Sigortası Nedir?
Ülkemizde oturma izni almak isteyen ve ikamet tezkeresi başvurusunda bulunan yabancı uyruklu kişilerin yaptırması gereken bir sigortadır. Sözleşme çerçevesi 9/2014 sayılı “ikamet izni taleplerinde yaptırılacak özel sağlık sigortalarına ilişkin genelge” kapsamında belirlenen yabancı sağlık sigortası, yabancı uyruklu kişilerin hastalık ve kaza sonucunda oluşacak sağlık giderlerini karşılar. Ülkemizde ikamet edecek ya da 1 yıldan daha uzun süre yaşayacak olan yabancı uyruklu kişiler, yabancı sağlık sigortası yaptırmak zorundadır. Çifte vatandaş olanlarda bu zorunluluk bulunmaz. Bu konuda bir istisna bulunur; yabancı uyruklu kişinin eşi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıysa ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan eş SGK’lı ise yabancı uyruklu eşin, yabancı sağlık sigortası yaptırma zorunluluğu ortadan kalkar.
Yabancı Sağlık Sigortası Neleri Kapsar?
Yabancı sağlık sigortası; ayakta ve yatarak tedavileri kapsar. Ayakta tedavi kapsamında muayene, tahlil, ilaç ve fizik tedavi bulunur. Yatarak tedavi kapsamında ise ameliyat, hastane yatış masrafları, kemoterapi, radyoterapi ve diyaliz hizmetleri ile suni uzuv giderleri karşılanır.
Yabancı Sağlık Sigortası Nasıl Hesaplanır?
Yabancı sağlık sigortası; sigortalının cinsiyetine, yaşına, sağlık durumuna, geçirdiği hastalıklara ya da sakatlıklara, bulunduğu şehre ve sigorta poliçesindeki teminatlara göre farklılık gösterir.
Neden Yabancı Sağlık Sigortası Yaptırmalıyım?
Yabancı sağlık sigortasının ayakta ve yatarak tedavi teminatları, sigorta başladıktan sonraki rahatsızlıkların gerektirdiği tedaviler için geçerlidir. Oluşan tüm riskler, poliçede belirtilen şartlar ve limit dahilinde güvence altına alınır. Olumsuzluklar karşısında mağduriyet yaşamamanız için yabancı sağlık sigortanızı yaptırmanızı tavsiye ederiz.
Yabancı sağlık sigortası ile yaşanabilecek tüm riskleri güvence altına alın.